Transacties

Claranet heeft de Nederlandse IT-dienstverlener Rely volledig overgenomen

Rely is een Nederlandse IT-dienstverlener en o.a. marktleider binnen het Notariaat. Rely beheert voor haar klanten de complete IT-infrastructuur. Het portfolio varieert van beheer van een eigen infrastructuur, on premise oplossingen met beheer op afstand tot een volledige beheerde cloud-infrastructuur met hosted desktop op Rely’s private cloud. Niet enkel systeem- en werkplekbeheer maar ook applicatiebeheer.

Rely is opgericht in 2012 en heeft vestigingen in Barneveld en Hilversum. Rely heeft een jarenlange samenwerking met Van Brug Software en onlangs ook met Dirict en kan hierdoor de combinatie van een kantooromgeving in de (private) cloud en de benodigde notarissoftware uitstekend faciliteren. Rely is bij uitstek dé IT-dienstverlener voor het notariaat. Echter naast de ruim 2.000 notariswerkplekken beheert Rely nog ruim 3.500 werkplekken bij andere organisaties. Klanten zijn onder meer actief in de Media, Culturele sector en Financiële dienstverlening. De oprichter van Rely, René Fouraschen, behoudt in de nieuwe organisatie een belangrijke senior management functie als Business Development Director.

“De overname van Rely is een echte kans voor Claranet om haar positie in de Nederlandse markt te versterken. We hebben nu meer dan 100 medewerkers in Nederland, een omzet van € 16 miljoen en een van de breedste IT-portfolio’s in het land. We zijn nu in een goede positie om onze groei verder te versnellen.

Wiebe Nauta, Managing Director Claranet Benelux

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Claranet. Deel uitmaken van een grotere organisatie met een zelfde focus op het leveren van een totaalpakket op IT-gebied levert ons diverse voordelen op. Het geeft ons de mogelijkheid om te groeien en geeft ons toegang tot schaalvoordelen, meer klanten, kansen en investeringscapaciteit. Wij kunnen nu vergaande stappen maken met optimale security en flexibiliteit in onze dienstverlening. Claranet is één van de gevestigde internet- en clouddienstverleners in de industrie, zowel nationaal als internationaal. In een markt die consequent groeit en onderhevig is aan constante verandering is het belangrijk dat we de juiste veerkracht hebben om een sterke positie te behouden.”

René Fouraschen CEO en oprichter Rely

Oxilion neemt alle activiteiten Business Hosting over

Oxilion heeft JDN ICT Services overgenomen, het bedrijf achter Business Hosting. Alle cloud- en hostingdiensten en domeinnaamregistraties van Business Hosting worden nu door Oxilion gefaciliteerd. Oxilion is gespecialiseerd in bedrijfskritische hosting en is gevestigd in Enschede.

De consolidatie op de Nederlandse markt voor domeinnaam- en hostingservices is duidelijk zichtbaar. Oxilion is als partij met een ijzersterke reputatie echter niet voor elke overname in de markt. De klantenmoeten namelijk wel de meerwaarde van de Oxilion-kwaliteit inzien en begrijpen waarom kwaliteit bij ons bovenaan de agenda staat. JDN ICT Services is een bedrijf met klanten die een vergelijkbaar kwalitatief hoogwaardige ondersteuning gewend waren”.

Met JDN ICT neemt Oxilion een bedrijf over dat eveneens al veel jaren actief is en over zowel een interessant dienstenaanbod als een omvangrijke klantengroep beschikte. Voor de klanten van JDN ICT heeft de overname geen noemenswaardige consequenties. Diensten en ondersteuning blijven gehandhaafd. Alle certificeringen en kwaliteitseisen blijven gehandhaafd of worden, waar mogelijk, zelfs verder uitgebreid.

Oxilion, gevestigd in Enschede, is sinds 2000 onafhankelijk specialist in bedrijfskritische hosting. Met een team van 20 enthousiaste en ambitieuze collega’s – Oxilionen – werken we voor ruim 8.500 klanten. Voor deze klanten, waaronder OHRA, Instituut Fysieke Veiligheid Nederland, Alzheimer Nederland, Roorda, Tauw, talloze reclamebureaus en webontwikkelaars beheren we meer dan 1.500 virtuele servers en 30.000 domeinnamen.

Intelligent, de bedrijvengroep gespecialiseerd in hostingdiensten, heeft alle aandelen in HostingXS overgenomen.

HostingXS heeft zich gespecialiseerd in hosting van e-commerce software. HostingXS staat voor ijzersterke hostingproducten voor SME-klanten maar vooral voor een persoonlijk contact. Dat is bij het met het Intelligent merk Combell hetzelfde. Het is dan ook een evidente keuze om de synergiën tussen deze bedrijven verder te onderzoeken en te realiseren.
HostingXS uit Nijmegen is sinds 2000 actief en sloot bij Intelligent aan, om de SME-markt verder gestalte te geven in Nederland. HostingXS focust zich met name op maatwerk en support voor e-commerce applicaties zoals Magento, Shopware, WooCommerce en Prestashop. Naast webhosting en domeinnaamregistratie biedt ze ook toegang tot ’s werelds grootste collectieve CDN voor maximale snelheid en clusteropstellingen aan. Het team van techneuten is erg bedreven in complexe hostingsetups en het bedenken van oplossingen voor hostinguitdagingen, ongeacht van welke omvang. Bij HostingXS werken 10 medewerkers.

“HostingXS heeft altijd een sterke focus gehad op het oplossen van de meest complexe uitdagingen in e-commerce hosting. Het is waarvoor we in de markt bekend staan. Dezelfde gedrevenheid om het steeds weer beter te doen, kunnen we terugvinden bij de collega’s van Intelligent en geeft ons de kans om onze innovatieve e-commerce toepassingen aan een groter publiek te bieden.”

Pepijn Salemink, CEO HostingXS

Vellance heeft 100% van de aandelen in Provarix overgenomen van de LECTRIC Groep uit Den Bosch.

De LECTRIC Groep is een verzameling van internetorganisaties die klanten ondersteunen bij hun online activiteiten. Provarix is het dochterbedrijf dat verantwoordelijk is voor de managed hosting activiteiten van de Groep en haar klanten.
Naar aanleiding van een strategische heroriëntatie is de LECTRIC Groep opzoek gegaan naar een sterke strategische partner voor haar dochterbedrijf Provarix. Met Vellance is deze partner gevonden.

Vellance is dé leidende Managed Hosting provider voor online campagnes voor media- en reclamebureaus in Nederland. Gelijktijdig met de overname zal Vellance de toonaangevende partij worden voor de hosting activiteiten binnen de LECTRIC Groep. Provarix zal volledig worden geïntegreerd in de activiteiten van Vellance in Amsterdam.

De Breek F&O heeft de transactie geïnitieerd en begeleid namens de koper. Daarnaast heeft De Breek de overname financiering bij ABN-AMRO gearrangeerd.